Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Nagy Utazás - Párizs 2. (Úton)

2012.07.23
A Railjet öt perces késéssel érkezett az állomásra, helyjegyünk az utolsó vagonra szólt, úgyhogy szaladtunk egyet, hogy ne fenn a vonat szűkös folyosóján kelljen húzni a bőröndöt és keresgélni a helyünket. Jól esett a hűs klíma, s elégedetten dobtuk le magunkat a dizájnos ülésekre. Alig két óra elteltével kiderült, hogy ez a klíma üldögélni hideg, pulcsit kell venni, fület bedugni, és hogy az ülés se nem kényelmes, se nem praktikus. A fejtámasz nem tölti be a funkcióját, mert tetszetős, íves vonala nem alkalmas a fej megtartására, szinte kigurul belőle a kobak. Az ülőrész rövid, nem lehet helyezkedni benne, és a lábakat sem lehet sem megtámasztani sem feltenni az oldalsó fűtőtestburkolatra, mert az is lekerekített és lecsúszik róla a láb.
No, de sebaj, száguldottunk átlag 160 km-es sebességgel, néha csak nyolcvannal, olykor meg kétszázzal. Bámultuk a tájat, rétek, legelők, tehenek, egy-egy tanyán négy-öt, városok, falvak, másak, mint nálunk, végül is nem unatkoztunk, ha elzsibbadt a lábunk, sétálgattunk.
A Müncheni Hauptbanhof hatalmas, szép, rendezett, áttekinthető, különösebb gond nélkül kiderítettük honnan fog indulni a Párizsi vonat, felleltük a csomagmegőrzőt, leraktuk a koffert és elindultunk nézelődni, hogy hasznosan teljen a két óra várakozás.
Aztán elérkezett este háromnegyed tizenegy, fel az NLC-re, hát nem egészen erre számítottunk. Hat személyes fülkék, semmivel sem jobb ülések az előzőnél, az sem nagy vigasz, hogy ablak mellé kerültünk, hisz sötét van, semmit sem látni, próbáljunk meg hát aludni. Néha, mikor elgémberedett, zsibbadt tagjaim megébresztettek, láttam, hogy mindenki leesett állal, oldalra nyaklott fejjel, kitekert, lehetetlen testhelyzetben hortyog, aludtam hát én is tovább. Egy órás késéssel értünk a párizsi Gare de l’Est (keleti) pályaudvarra.
Lacival egymásra néztünk és kacagtunk egyet. Két, nem éppen mai emberke vezető nélkül, nyelvtudás nélkül, szerény pénztárcával nekivág, hogy bejárja Párizst.
Kalandra fel, hát!
(folyt. köv.)
 

imgp3875.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.